Популярне

Побиття – не найкращий метод для виховання дітей

Багато людей навіть здивуються: так виховували наших батьків, нас, то чому не можна таким методом «научати розуму» й власних дітей? Вчені назвали 5 причин, щоб дати відповідь на Ваше запитання.

1.    Діти слабкі. Коли доросла людина б’є свою дитину, вона плаче, пручається, не може дати здачі, адже фізично дуже слабка. Все, що їй залишається – це тільки приймати удари, страждаючи при цьому не тільки тілесно, але й духовно. Не можна користуватися безсиллям сина чи доньки, усі мають бути рівноправними.
2.    Слабкі й дорослі. Якщо Ви б’єте свою дитину, то це характеризує Вас як батьків з дуже слабким характером. Після того, як чадо провинилося, його потрібно покарати, щоб виховати почуття відповідальності за скоєне, але в жодному випадку не фізичним методом! До прикладу, можна заборонити комп’ютерні ігри або перегляд телевізора.
3.    Жорстокість. Чому Ви не б’єте чужу дитину? Правильно, бо не можна. А чим Ваша дитина гірша за чужу? Тим, що своя? Але хіба це справедливо: любити сусідську дитину більше за рідну? Не проявляйте насилля й жорстокість у сім’ї, несіть відповідальність за свої вчинки.
4.    Суспільство. Змінюється народ, змінюються погляди на виховання. Якщо колись фраза «Ти зараз дістанеш!» у поєднанні із запотиличником вважалася нормальною, то тепер народ осудить Вас за такі вчинки. Діти теж уже не ті: вони розвинені, осучаснені й мають можливість доступу до Інтернету,  тому повірте, що побиття сприйматимуть по-іншому.
5.    Страх. Боязнь дітей батьківської руки змушує їх рости замкненими. У стосунках з членами сім’ї немає довіри та душевного спокою. Якщо ви любите замахнутися на свою дитину, то пам’ятайте, що страх вчить її боятися, а не розуму. Мало хто з дітей, отримуючи тілесне покарання замислюються над тим, що батько чи матір зробити це заради виховання. Натомість у них зароджується образа, ненависть, відчай і прагнення помсти. Так руйнується особистість і дитина втрачає повагу до тих, хто дав їй життя.
Запам’ятайте! Якщо моральний кодекс забороняє бити людину, то дитину бити не можна тим більше!
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією