Популярне

Освячено каплицю-пантеон воїнів з Тернопільщини, які загинули на Сході України під час проведення антитерористичної операції

 В с. Лішні Кременецького району неподалік відомого цілющого джерела Святої Анни було посвячено каплицю  владикою Тернопільським і Кременецьким Нестором. У ній архієпископ було відправлено першу божественну службу.

 На літургії були присутні як духовні, так і мирські люди. Допомагали архієпископу Нестору відслужити Божественну Літургію протоієрей Андрій Любунь – будівничий споруди й настоятель краян, протоієрей Володимир Буграк – Кременецький благочинний, а також ієромонах Полікарп – ігумен Свято-Юріївського монастиря. На відправу прийшли помолиться ветерани антитерористичної боротьби, родичі загиблих героїв, небайдужа молодь, добровольці, волонтери, прихожани сусідніх парафій. А також представники влади - нардеп Михайло Головко й голова Тернопільської облради Віктор Овчарук. Опісля завершення Служби Божої була відправлено молебень водосвяття і прочитано молитву за упокій воїнів, які полягли за рідну землю, борячись з агресором. На проповіді, у зверненні до родичів загиблих героїв Нестор зауважив, що всі борці гідні перебувати біля Божого Престолу й у молитві просити спасіння для свого народу, сім’ї. Адже саме вони, на війні показали, що мають найважливішу християнську чесноту – любов. Владика бажав швидкого завершення бойових дій, а всім живим воїнам Божих благословень, щоб кожен захисник повернувся до рідної домівки живим і здоровим. Він зауважив, щоби кожен з нас приклав зусилля, які можливі з нашої сторони, на припинення конфлікту. Отець Андрій – будівничий каплиці щиро подякував рідним загиблих, що ті втратили найдорожчих людей взамін на нашу свободу. Крім того з його уст лунали слова подяки до всіх небайдужих, які брали участь у будівництві каплиці-пантеону. Протоієрей зауважив, що на будівельні роботи не використовувалися кошти з державного бюджету, тому що храм будувався лише за рахунок пожертв. Істотно посприяли у будівництві Микола Володимирович Радчук, Микола Головко, Вячеслав Гроза. Будівничий храму поділився планами і сказав, що на разі будівельні роботи не припиняються, адже з усіх обласних центів повинні привезти гранітні плити, на яких буде написано імена всіх полеглих. 

Уляна Сильна
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією