Популярне

Корисно, чи шкідливо?

Дуже часто маємо змогу слухати про користь, або ж шкідливість деяких продуктів харчування і як шкода, що дотримуємося певних порад, незалежно, правда це, чи новостворений міф. Давайте розвіємо деякі з цих міфи прямо зараз

Отож: Чи правда , що деякі продукти можуть легко та без всякої шкоди для організму спалювати жир? Велика кількість людей страждає самонавіюванням, придумують самі для себе випробування. Ті, які думають, що під час пережовування так званих продуктів втрачається велика кількість кілокалорій, то ви помиляєтесь. Насправді, затрата кілокалорій незначна (близько 11 ккал. /год.) Існують і низькокалорійні "грубі" продукти, які в певній мірі допомагають позбавлятися від зайвої ваги, але це, знову ж таки залежить від того, що люди починають уважніше слідкувати за своїм денним раціоном продуктів (відмовляються від висококалорійних чіпсів, печива, випічки). Що краще: їсти потроху і часто, чи рідко і багато? Правильно скомпонований денний раціон - це лише половина того, що приведе вас до омріяного схуднення . Не слід забувати про режим харчування . Через відсутність розпорядку дня, надмірну перевантаженість роботою люди зазвичай їдять рідко але великими порціями. Це не вважається проблемою, потрібно лише підібрати для себе продукти з певною калорійністю. Часті перекуси не зовсім корисні, адже вони не замінять сніданку, обіду чи вечері, а це своєрідний обман організму. Щодо того, чи корисніші свіжі продукти від заморожених, то тут теж свої нюанси.Справа в тому, що є продукти, в яких при замороженні зберігається більша кількість вітамін, ніж у свіжих. Давайте поміркуймо, чи всі продукти, які ми щойно придбали в магазині, свіжі? Делако не одразу після збору овочі та фрукти потрапляють на прилавки магазинів. Перевезення в інші країни, області, на що йде не один місяць, а також інколи різкі перепади температури, знижують вміст вітаміну С і фолієвої кислот. Заморожені продукти зберігають смак свіжих. Зазвичай овочі та фрукти заморожують при мінімально низькій температурі, що не зменшує їх поживної вартості. Якщо при бажанні схуднути перед вами дилема їсти, чи, все таки не їсти бананів (бо наслухались, що від них навпаки, набирають вагу), то це здивує. Банан в середньому містить в собі лише 105 калорій ( маже не має жирів). Тому банан належить до тих фруктів, що допоможе скинути зайві кілограми. Мало того, ці фрукти багаті калієм та магнієм, тобто корисні для серцево-судинної системи, а вітамін В6, зміцнить імунітет. Слід бути особливо уважним до бананових чіпсів. Завдяки великій кількості різного роду добавок, вони протипоказані під час схуднення.
Ну, і ще одне неправдиве твердження стосовно того, що при приготуванні овочів вони втрачають свій вітамінний склад. Корисність втрачається лише при порушенні технології приготування. Не потрібно переварювати овочі, скоротіть час приготування до мінімального.

Ольга Протанська
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією