Популярне

Покращуємо кровообіг мозку

Часті головні болі можуть свідчити про недостатню кількість кровопостачання до головного мозку. Це залежить не тільки від стану мозкових артерій та вен, але й від основного стержня людини – хребта. Цілком логічно, що якщо він викривлений, то це пошурує діяльність кровоносних судин.

Саме  тому, щоб покращити постачання крові до головного мозку, потрібно розпочати з лікування дегенеративних процесів у суглобах хребта.
Лікуванням пацієнта з такими скаргами повинен займатися тільки лікар-професіонал, оскільки якщо нанести травму хребту, то можна погіршити осанку (у легшому випадку) чи «заробити» собі параліч. Призначити лікування лікар може тільки після повноцінного огляду хворого й установлення діагнозу. Ніколи не приймайте лікарські засоби самотужки, оскільки з кровоносною системою ігри не завжди безпечні.
При артеріальній гіпертонії лікар повинен обов’язково призначити терапію, яка покращить кровопостачання, а також обмін речовин у клітинах головного мозку. Також не зайвим буде призначення засобів, які покращують тонус судин, оскільки застій крові погано впливає на обмінні процеси.
Ознаки порушення кровообігу у головному мозку можуть з’явитися внаслідок руйнівних чи запальних процесів у шийному відділі хребта. Найчастіше «страждає» задня частина головного мозку, бо задні хребетні артерії локалізуються у шийних хребцях, які відповідають за її кровопостачання. В такому випадку обов’язково потрібно зробити рентген, опісля виправляти ситуацію лікувальними масажами, фітотерапією та носінням спеціального коміру, який допомагає витягнути шийний відділ хребта ( ортопедичне лікування).
Лікар повинен звернути свою увагу і на загальний стан організму пацієнта – приписати вітамінний курс лікування та терапію для зміцнення судин. Не зайвим у такому випадку буде й дієтичне харчування, яке обмежить вживання солі, копченостей чи маринованих продуктів, оскільки це негативно відбивається на кровоносній системі. Можна також звернутися й до народної медицини, яка покращує роботу нервових клітин й позитивно вплине на ЦНС.
Їжа, яку повинен вживати пацієнт, повинна містити достатню кількість макроелементів і вуглеводів, без яких просто нереальне нормальне живлення клітин головного мозку.
Стежте за своїм артеріальним тиском, часто саме він сигналізує про перші прояви захворювання. Самотужки ви тільки можете додати до свого раціону побільше ягід (чорниця, журавлина), гіркий шоколад (якщо ви не страждаєте на цукровий діабет), оливкову чи лляну олію (для покращеної роботи мозку потрібні полінасичені жирні кислоти), зелений чай (у невеликих кількостях це допоможе нормалізувати тиск), а також морепродукти, які містять цинк та магній, які необхідні для роботи мозку та покращення пам’яті. І пам’ятайте – побільше рухайтеся, жодної гіподинамії! Рух покращує кровопостачання усього організму, а головний мозок не становить винятку!
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією