Популярне

Президент України присвоїв почесне звання професору тернопільського університету

Указом Президента України професору ТНПУ присвоєно почесне звання.

15 травня 2020 р. Президент України підписав Указ №186/2020 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки". В числі відзначених - професор Тернопільського національного педагогічного університету професору Кікінежді Оксані Михайлівні

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм завідувачеві кафедри психології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка доктору психологічних наук, професору Кікінежді Оксані Михайлівні присвоєно почесне звання - "Заслужений працівник освіти України".


Довідка: Кікінежді Оксана Михайлівна, Доктор наук, професор, Завідувач кафедри психології.

Захистила кандидатську дисертацію із спеціальності «Педагогічна і вікова психологія» на тему «Оцінні ставлення як мотив вибору друга в ранній юності» (1987 р.). 

У 2006 р. закінчила докторантуру при Національному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова. Захистила докторську дисертацію «Ідентифікація як соціально-психологічний феномен диференціації статі» (2013 р.), здобула  науковий ступінь доктора психологічних наук.

Сфера наукових інтересів:
Психологія особистості, вікова та педагогічна психологія, ґендерна психологія, психологія статі та сексуальності, підготовка молоді до відповідального батьківства, психологія сім’ї та ін.

Відзнаки:
Відомчі нагороди Міністерства освіти і науки України:
«Відмінник освіти України» (наказ №1256к від 05.12.2005 р.),
знак НАПН України «К. Д. Ушинський» (№9к від 17.03.2015 р.);
Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (№96624 від 28.05.2004 р.);
Грамота Міністерства освіти і науки України (№872 від 23.09.2008 р.);
Грамота Тернопільської обласної державної адміністрації (травень 2013 р.);
Відзнака Тернопільської міської ради (№6/36/19 від 16.08.2013 р.);
Подяка Тернопільської обласної державної адміністрації (травень 2014).

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією