Популярне

У Тернополі планують очистити міський став

Окрасу Тернополя - міський став будуть очищувати у п'ять етапів.

Дно тернопільської водойми не чистили понад сорок десятків років. Як наслідок — розпочався процес її помирання. Щоб врятувати став, необхідно реалізувати масштабний дороговартісний проект, який складається з п’яти етапів, – каже заступник міського голови Леонід Бицюра. Наразі тривають дослідження дна.

«Проби намулу на дослідження були відібрані ще в червні. Вони відбиралися згідно вимог зберігання, консервації та транспортування. За результатами досліджень, токсичних важких металів у поверхневій воді не виявлено. У донних відкладах вони нижче гранично допустимих нормативів. Дослідження причин забруднення ставу триватимуть далі. Загалом проект очищення  ставу має п’ять етапів. Насамперед ми провели дослідження дна. Другий етап — гідротехнічний. У наступному етапі у нас заплановане проведення інженерних робіт, заміна шлюзів. Ми зараз готуємо очистку трьох точок дна ставу. Будемо відбирати мул, який утворився на дні ставу. Біля надставної церкви — дещо проблемна точка, оскільки там найменша проточність. З’являються процеси гниття водоростей, як наслідок — і неприємний запах».

Додамо, що дослідження води показало, що у ставі відсутні токсичні важкі метали. Пошуки джерела забруднення триватимуть надалі. 

Інеса Рейвен
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією