Популярне

Невже в Україні стартує друга хвиля коронавірусу?

Максим Степанов заявив, що паралельно зі збільшенням виявлення хворих на коронавірусну хворобу збільшується кількість госпіталізованих із коронавірусом, тож влада готує лікарні "другої хвилі".

Голова МОЗ зазначив, що у лікарнях другої хвилі, які вже починають розгортати у деяких регіонах, передбачено 10 237 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19. 

"У нас зростає кількість людей, яких госпіталізують. Наприклад, Львівська область перейшла поріг щодо 50% заповненості ліжок. Звичайно там ми почали розгортати лікарні другої хвилі, і ми не можемо ставитися легковажно до COVID-19. У нас у країні дуже багато експертів, які говорять, що "ви суттєво збільшили кількість тестувань – і у зв’язку з цим зростає кількість людей, у яких підтверджується COVID-19, а в принципі нічого страшного немає". Ні. Ми збільшили кількість тестувань з 200 тестувань на день на початку квітня до понад 15 тисяч на день зараз. Ми й далі буде збільшувати кількість тестувань, бо це – реальна картина. Але окрім виявлення хворих на COVID-19 у нас збільшується кількість людей, які госпіталізуються – людей, яким потрібна медична допомога в умовах стаціонару. І це дуже тривожний сигнал", - наголосив Степанов. 

Додамо, що  влада збільшує закупівлі з держбюджету засобів індивідуального захисту для лікарень: респіраторів, рукавичок, масок, а також додаткового обладнання у лабораторні центри, в яких робляться тестування. 

Інеса Рейвен
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією