Популярне

Сергій Надал про карантин вихідного дня

Міський голова Тернополя прийняв рішення, що карантину вихідного дня у Тернополя не буде.

Вчора, 13 листопада, на брифінгу було вирішено, що Тернопіль не житиме за правилами карантину вихідного дня.

"У Тернополі не будемо вводити додаткові обмеження у зв’язку із рішенням Уряду про карантин вихідного дня, – повідомив Сергій Надал. – Перед тим як прийняти таке рішення ми багато консультувалися з економістами, підприємцями, медиками. 13 листопада відбулася розширена нарада з представниками дрібного і середнього бізнесу міста, лікарями, епідеміологами, медичними працівниками. Чому обмеження не будемо вводити? На думку медиків це суттєво не вплине на зниження захворюваності. Якщо такі обмеження ввести, то це знищить економіку міста, оскільки більшість суб’єктів господарювання просто перестануть працювати. На вихідні люди мають найбільшу суму виторгу за рахунок чого мають можливість утримувати заклади і найманих працівників. Якщо цього виторгу не буде, то люди припинять діяльність. Це означає, що половина тернополян втратить роботу, а місто втратить надходження, які ми не можемо втрачати тому, що нам треба забезпечувати роботу медичних закладів: купувати обладнання, кисневі точки, медикаменти, засоби захисту, фінансувати роботу громадського транспорту та інші видатки. Тим більше ми входимо у зимовий період коли необхідно купувати газ, постачати тепло, забезпечити зимове прибирання та утримання міста.

В місті до цього часу діють рішення сесії міськради, Комісії з надзвичайних ситуацій у яких чітко передбачено, які обмеження діють у Тернополі. Прошу підприємців максимально дотримуватися обмежень, які рекомендовані МОЗ у частині маскового режиму, дистанції, наявності санітайзерів тощо. Звертаюсь до правоохоронців посилити перевірки тільки в частині цих карантинних обмежень. Поліцейські повинні штрафувати не за те, що підприємці працюють, а у випадку не дотримання санітарних вимог рекомендованих МОЗ".

Інеса Рейвен
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією