Популярне

З 15 травня вінничанам обіцяли дешеву іпотеку

"Доступне житло", обіцяне Мінрегіонбудом під 3% річних у гривнях терміном на 10-15 років, підтримали керівники держадміністрації Вінницької, Дніпропетровської і Сумської областей.

- Ми робитимемо все, щоб реалізувати ініціативи Президента по наданню населенню житла за цією програмою, - запевнив губернатор Вінниччини Микола Джига.
Відповідно до програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, у Вінницькій області заплановано здати 745 "доступних" за вартістю квартир. У Вінниці першим таким будинком стане об’єкт, який нині будується на Старому місті - на вул.Тимощука. Обласна Рада вже запланувала 1 млн. грн. для допомоги в отриманні кредитів вінничанами, які претендуватимуть на житло у цьому будинку. Але за умови, що центральний офіс Фонду молодіжного житлового будівництва також візьме участь у фінансуванні цієї програми.
Вартість квадратного метра житла за програмою "Доступне житло" складає близько 8 тис. грн. А термін погашення кредиту повинен становити не 10 років, як каже Президент, а до 20. Цей розрахунок зробив голова Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін. Тобто для погашення тіла кредиту і відсотків (якщо позику взято під 3% річних) за такою програмою, сукупний дохід вінницької сім’ї повинен становити хоча б 8-9 тис. грн. на місяць.
- Ощадбанк вивчає постанову Кабміну, компонує пакет документів і після 15 травня ця схема буде реально працювати, - каже міністр Анатолій Близнюк.
Також, за словами міністра, програма "Доступного житла" в першу чергу орієнтована на населення, що потребує поліпшення житлових умов, тобто черговиків. Однак претендувати на дешеве урядове житло зможуть і нечерговики. Та й програма, як обіцють в уряді, діяти у будь-якому регіоні, а не тільки за місцем прописки.
У разі успішності цієї програми, обіцяють її реалізовувати і в 2013 році.
Нагадаємо, торік лише одна молода вінницька сім’я отримали житло за програмою пільгового довготермінового кредитування, ще по шести позичальникам житло у стадії будівництва. Пише misto.vn.ua

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією